دارو

در صنعت داروسازی چرا همه داریم ورشکست میشیم؟

چرا در صنعت داروسازی همه داریم ورشکست میشیم؟

در صنعت داروسازی داروهایی با برند داخلی بر اساس قوانین سازمان غذا و دارو تصویب می شود و همچنین مواد موثره دارو و اثرات فارماکولوژیکی دارو هم یکی از مواردی است که در قیمت گذاری مهم است.اما داروهایی با برند خارجی در کشور سازنده و کشورهای دیگر اول توسط صاحب پروانه دارو مورد بررسی قرار می گیرد و با میانگین قیمت به عنوان قیمت اصلی دارو در نظر گرفته می شود.

واقعیت بر این است که روش قیمت گذاری دارو در ایران روشی ناعادلانه است زیرا نه تورم و گرانی در نظر گرفته می شود و نه نوسانات ارزی .

صنعت داروسازی از نظر رتبه در بین صنایع دیگر دارای رتبه ی بالایی می باشد،در حال حاضر شرکت های داروسازی زیادی در ایران به صورت فعال می باشند که تعدادی از شرکت ها تولیدکننده،تعدادی وارد کننده و تعدادی هم تولید کننده و هم واردکننده می باشند اما به دلیل تحریم های اقتصادی، کمبود نقدینگی،مشکلات گمرکی و…شرکت ها ناراضی هستن و به جهت همین نارضایتی باعث شده که صادرات دارو به کشورهای جهان سوم بیشتر شود و همچنین استفاده از مواد درجه 3 و کیفیت پایین برای داروها مصرف کنند.

بزرگترین چالش صنعت داروسازی و داروخانه ها عدم تامین نقدینگی می باشد

اوایل هر سال افزایش حقوق پرسنل، افزایش ارز،افزایش مواد مصرفی تولید داروها و …. می باشد که این موارد باعث می شود حاشیه ی سود دارو کاهش پیدا کند .

یکی از مواردی که می تواند به داروخانه ها و صنعت داروسازی کمک کند پرداخت به موقع نقدینگی می باشد. وظیفه ی پرداخت نقدینگی با بخش دولتی می باشد و باید در زمان مشخص انجام شود ولی متاسفانه پرداختی به موقع انجام نمی شود و ممکن است حتی یکسال هم طول بکشد.

بنابر گزارشی از سمت سازمان نظام پزشکی اعلام شد که حدودا 16 هزار میلیارد تومان به صنعت داروسازی وام تعلق می گیرد تا نقدینگی لازم به شرکت ها تامین شود همچنین تغییر ارز ترجیحی به نیمایی جبران شود اما متاسفانه تا این لحظه این موارد انجام نشده  اما امیدواریم این قانون انجام شود تا در تولید،توزیع و فروش دارو با مشکلی روبرو نشویم.

چرا داروها از گمرک ترخیص نمی شوند؟

طی بررسی هایی اعلام شده که سازمان غذا و دارو و گمرک ارتباط خوبی باهم دارند و در پی حل مشکلاتی می باشند که هیچ دارویی در گمرک نماند

ولی به نظر اینطور نمی باشد زیرا با توقیف داروها در گمرک باعث می شود تاریخ انقضای داروها نزدیک شود .

لازم به ذکر است داروهایی که ترخیصشان فوری است به محض ورود به گمرک سریعا ارسال می شود اما بسیاری از داروها در گمرک می ماند و مشکل ساز می شود که باید راه حلی برای این مورد در نظر گرفت.

به طور مثال دارویی مثل وارفارین وارد نمی شود از طرفی مواد اولیه برای این دارو وجود ندارد. سوال این است که سرنوشت بیماری که به این دارو یا داروهایی از این قبیل احتیاج دارد چه می شود؟

تورم دارو کمتر از نصف نرخ تورم سالانه است

چندین سال است که تورم افزایش زیادی یافته و مردم هر روز با افزایش باورنکردنی این حجم از گرانی روبرو می شوند اما قیمت داروها تحت تاثیر این تورم ها قرار نگرفته زیرا ارائه ی بودجه به صنعت داروسازی به موقع انجام نمی شود.صنعت داروسازی مانند صنایع دیگر به پشتیبانی و حمایت احتیاج دارد که متاسفانه در کشور ما به صنعت داروسازی کم لطفی شده و با پرداخت به موقع باعث رشد این صنعت نمی شوند.

همانطور که در متن بیان شد با پرداخت نقدینگی ، حل مشکلات گمرکی و… باید به صنعت داروسازی کمک شود تا برای بیماران مخصوصا بیماران بیمارستانی مشکلی به وجود نیاید و شرکت هایی که داروهای بیمارستانی تولید می کنند نباید دچار این مشکلات شوند تا بتوانند به راحتی تولید و توزیع این داروهارو انجام دهند.

همچنین سازمان غذا و دارو با تغییر ندادن قیمت دارو متناسب با تورم باعث شده صنعت داروسازی و داروخانه ها با افزایش هزینه ها کاهش درآمد داشته باشند.

شایعات مبنی بر تورم دارو به‌رغم دریافت ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی

بااجرای طرح دارویار در تیر ماه 1401 حدودا 14 هزار قلم زیر پوشش بیمه قرار گرفت تا بیمار پرداخت اضافی انجام ندهد و داروهای بیشتری را بتواند با طرح دارویار دریافت کند .

هدف از اجرای طرح دارویار این است که بیمار راحت تر بتواند داروهای خود را دریافت کند و از این جهت مشکلی نداشته باشد

در حال حاضر تورم دارو 21 درصد حدودا بیشتر از سال گذشته است و همینطور کمتر از نصف نرخ تورم سالانه می باشد طبق تحقیقاتی پیش بینی میشد قیمت دارو تا دوبرابر افزایش یابد.

زمانی که قیمت دارو تنظیم شد ارز 4200 تومان بوده و زمانی که قیمتدارو اصلاح شد ارز 28500 تومان شد و برخی به نیمایی با همین حد سطح های قیمتی به زنجیره تامین صورت گرفت.

مزایای طرح دارویار

  • کنترل قاچاق دارو که فردی نتواند دارویی را بدون لازم داشتن آن دریافت و آنرا به قیمت هنگفتی بفروشد
  • بسیاری از داروهایی که قبلا بیمه ای نبودن با وجود این طرح زیر پوشش بیمه رفتن
  • اجرای بیمه سلامت برای افراد فاقد بیمه
  • عدم پرداخت هزیته ی اضافی از بیمار
  • توزیع دارو به مقادیر مورد نیاز

پس جواب اینکه چرا همه داریم ورشکست میشیم؟ ثابت ماندن قیمت مجموعه ی دارویی در زمانی که تورم در کشور بیداد می کند پس صنعت داروسازی در حال ورشکستگی می باشد و به پشتیبانی احتیاج دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *