لاغری با کپسول زنوور،راهی سریع و موثر برای کاهش وزن
زنوور چیست؟
کپسول زنوور دارای ماده فعالی به نام اورلیستات که با مهار کردن آنزیم لیپازکه آنزیمی است برای تجزیه چربی های غذا در بدن در دستگاه گوارش از جذب چربی های موجود در غذا جلوگیری می کند،این چربی ها به جای جذب شدن در بدن از طریق مدفوع دفع میشوند و به همین دلیل، به کاهش وزن کمک میکند.
چه عواملی میتوانند باعث کاهش اثربخشی کپسول زنوور شوند
کپسول زنوور به دلیل دارا بودن ماده موثر اورلیستات ممکن است تحت تأثیر چندین عامل کاهش اثربخشی قرار گیرد. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
1.مصرف بیش از حد چربی
استفاده از زنوور در کنار مصرف زیاد چربی میتواند موجب بروز مشکلات گوارشی مانند مدفوع چرب و نیاز فوری به دفع مدفوع شودو این عوارض نه تنها تجربه ناخوشایندی را به همراه دارد بلکه میتواند
انگیزه فرد را برای ادامه مصرف دارو کاهش دهد.
2.عدم رعایت رژیم غذایی مناسب
برای گرفتن بهترین نتیجه از مصرف کپسول زنوور باید همراه آن یک رژیم غذایی کم چرب و متعادل داشته باشیم.
اگر چربیهای مصرفی بیش از 30% از کل کالری دریافتی را تشکیل دهند، ممکن است عوارض جانبی افزایش یابد و اثربخشی دارو کاهش یابد.
3.تداخلات دارویی
استفاده از برخی داروها میتوانند با زنوور تداخل داشته باشند و اثر بخشی آن را کاهش دهند. برای مثال:
استفاده از برخی داروهای کاهش دهنده قند خون،داروهای ضد صرع که مشاوره با پزشک قبل از شروع مصرف زنوور در کنار سایر داروها ضروری است.
4.عدم فعالیت های بدنی
اگر زنوور همراه با فعالیت منظم بدنی باشد میتواند در نتیجه گرفتن از مصرف دارو کمک کند و اما عدم فعالیت بدنی کافی ممکن است روند کاهش وزن را کند کرده و اثر بخشی کپسول را کاهش دهد.
5.شرایط پزشکی خاص داشتن
افرادی که دارای مشکلات گوارشی شدید، اختلالات جذب یا بیماریهای کبدی هستند، باید در مصرف قرص زنوور احتیاط بیشتری داشته باشند یا از مصرف کردن زنوور خودداری کنند،که این شرایط میتواند به کاهش اثر بخشی و افزایش خطر عوارض جانبی منجر شود.
آیا کپسول زنوور میتواند بر دفع ویتامینهای محلول در چربی تأثیر بگذارد؟
کپسول زنوو که دارای ماده مؤثره اورلیستات است،می تواند در جذب ویتامین هایی که محلول در چربی هستند تاثیر بگذارد.
این ویتامینها شامل ویتامینهای A، D، E و K هستند که برای سلامت عمومی بدن ضروری میباشند.
عوارض جانبی مصرف کپسول زنوور
این فرآورده یکی از کمعارضهترین محصولاتی است که تاکنون در زمینه کاهش وزن معرفی شده است زیرا که اکثر افراد در استفاده از این کپسول در طول مدت استفاده هیچ نوع عوارض جانبی را تجربه نکرده اند
اما یک نکته را باید در نظر بگیریم از آنجاییکه زنوور موجب دفع چربیها از بدن میشود ممکن است ویتامینهای محلول در چربی (A، D، E، K) نیز همراه با مدفوع از بدن خارج شوند و بدن با کمبود آنها مواجه شود. از این رو توصیه میشود که در کنار مصرف این قرص لاغری روزانه از 1 عدد قرص مولتی ویتامین نیز استفاده شود.
ممکن است در موارد نادر پس از مصرف قرص زنوور عوارض جانبی زیر مشاهده شود:
- دل پیچه
- نیاز به دفع فوری مدفوع
- مدفوع روغنی و دفع چربی
- سردرد،خستگی و عفونت های تنفسی
- مشکلات گوارشی مانند مدفوع چرب، نفخ، درد شکمی و اسهال
- کاهش جذب ویتامینهای محلول در چربی (A، D، E، K)، بنابراین مصرف مکملهای ویتامینی توصیه میشود.
عوارض ذکر شده ممکن است بیشتر در ابتدای مصرف این قرص مشاهده شوند و به مرور زمان دیگر کاهش یافته و یا اصلا وجود نداشته باشند.
تداخلات دارویی کپسول زنوور یا همان اورلیستات
برخی داروها و مکملها میتوانند با زنوور یا همان اورلیستات تداخل داشته باشند و اثربخشی آن را کاهش دهند یا عوارض جانبی ایجاد کنند.نمونه ای از مهمترین تداخلات عبارتند از:
1.استفاده از داروهای خاص
- سیکلوسپورین: دارویی می باشد که برای کاهش و تضعیف سیستم ایمنی بدن تجویز می شود و جذب سیکلوسپورین با اورلیستات کاهش مییابد؛ توصیه میشود حداقل 2الی 3قبل یا بعد از از اورلیستات مصرف شود.
- لووتیروکسین: ممکن است جذب این دارو را کاهش دهد، بنابراین باید حداقل 3الی 4 ساعت فاصله بین مصرف آنها رعایت شود.
- داروهای ضد انعقاد خون و وارفارین:میتواند اثرات این داروها را تشدید کند و خطر خونریزی را افزایش دهد.
- داروهای ضدتشنج: مانند فلبامات، فنی توئین، و والپروات ممکن است اثربخشی کمتری داشته باشند.
- داروهای ضدویروس: مانند تنوفوویر و دوراویرین میتوانند با اورلیستات تداخل داشته باشند
2.استفاده از ویتامین ها و مکمل ها
کاهش جذب ویتامینها: زنوور با مهار آنزیم لیپاز، از تجزیه و جذب چربیهای موجود در غذا جلوگیری میکند. به همین دلیل، چربیهای غیرجذبشده از طریق مدفوع دفع میشوند. این فرآیند نه تنها باعث کاهش جذب چربیها میشود بلکه میتواند منجر به کاهش جذب ویتامینهای محلول در چربی نیز گردد.
کمبود ویتامینها: مصرف طولانیمدت زنوور ممکن است باعث کمبود ویتامینهای A، D، E و K شود. این کمبودها میتوانند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کنند، از جمله مشکلات مربوط به بینایی (کمبود ویتامین A)، اختلالات استخوانی (کمبود ویتامین D)، اختلالات خونی (کمبود ویتامین K) و مشکلات پوستی (کمبود ویتامین E) که مصرف مولتی ویتامین حداقل 2ساعت قبل یا بعد از زنوور توصیه میشود.
برای جلوگیری از کمبود این ویتامینها، توصیه میشود که افرادی که زنوور مصرف میکنند، یک مکمل مولتیویتامین حاوی این ریزمغذیها را روزانه مصرف کنند. بهترین زمان برای مصرف این مکملها، حداقل دو ساعت قبل یا بعد از مصرف زنوور است تا از تداخلات احتمالی جلوگیری شود نمونه ای از این مکمل ها می توان به مولتی ویتامین ومینرال ویتالی تون اشاره کرد که،مولتی ویتامین و مینرال ویتالی تون در بستهبندی 30 عددی60عددی و 100 عددی تولید شده که به ترتیب مناسب برای استفاده به مدت 30، 60و 100 روز میباشند.
کپسول زنوور را چه زمان استفاده کنیم؟
زمان مصرف کپسول زنوور: بهترین زمان برای مصرف کپسول زنوور، قبل یا همزمان با هر وعده غذایی حاوی چربی است. در صورتی که وعدهای بدون چربی مصرف شود، نیازی به مصرف کپسول نیست.
آیا کپسول زنوور در بی نظمی قاعدگی موثر است؟
بله،ممکن است این بی نظمی ها شامل تغییر در طول دوره، شدت خونریزی یا فاصله بین دوره ها باشد. از آنجا که کاهش وزن سریع می تواند به طور مستقیم برروی تخمدان هاو ترشح هورمون ها تأثیر بگذارد، برخی از این تغییرات طبیعی به نظر می رسند،اما اگر این تغییرات طولانی باشد یا علائم دیگری داشته باشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید .
بهترین زمان مصرف کپسول زنوور
بهترین زمان مصرف زنوورحداکثر سه بار در روز همراه با وعده های غذایی است که زنوور باید بلافاصله قبل، در حین یا حداکثر تا یک ساعت پس از مصرف غذا میل شود،این دارو باید با وعدههای غذایی که حاوی چربی هستند مصرف شود.
آیا مصرف زنوور در دوران بارداری و شیر دهی مشکلی ندارد ؟
مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی مناسب نمی باشد زیرا دوران بارداری وشیردهی دوران حساسی برای فرد است و ممکن است عوارض جدی در بر داشته باشد که خانم هایی که در دوران بارداری و شیر دهی هستند برای استفاده از داروهای لاغری باید با پزشک خود مشورت کنند.
سوال های متداول
1-چه زمانی باید کپسول زنوور را استفاده کنیم؟
بهترین زمان برای مصرف کپسول زنوور، قبل یا همزمان با هر وعده غذایی حاوی چربی است.
2-عوارض جانبی زنوور چیست ؟
کپسول زنوور هم مانند دیگر داروها عوارضی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1.مشکلات گوارشی مانند،نفخ
2.مدفوع چرب
3.اسهال
4.کمبود ویتامین های محلول در چربی
3-آیا مصرف طولانی مدت کپسول زنوور بی خطر است؟
مصرف طولانیمدت فقط تحت نظر پزشک بی خطر است.
4-کپسول زنوور برای چه افرادی مناسب است ؟
مصرف کپسول زنوور برای افرادی که دارای اضافه وزن هست مناسب است زیرا دارویی قوی و با تاثیر زیاد در لاغری است .
5-آیا مصرف زنوور بهتر است یا ونوستات ؟
داروی زنوور همان ونوستات است که برای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرد که هر دو آنها دارای ماده موثر اورلیستات هستند که در لاغری موثر است.