قرص زولوفت چیست؟
زولفت جزء دارو های ضد افسردگی به شمار میرود که با کنترل جذب سروتونین به درمان افسردگی کمک میکند. داروی زولوفت برای درمان بسیاری از بیماری ها همچون:
وسواس فکری
اضطراب
استرس
اختلال استرس پس از سانحهPTSD
اختلال حال بد قبل از قاعدگیPMDD
قرص زولوفت چیست؟
عوارض:
ژنیکوماستی
گالاکتوره
تب
ناتوانی جنسی
بی قراری
تب
اگر به سرترالین آلرژی دارید و یا از پیموزاید همزمان استفاده میکنید نباید از زولوفت استفاده کنید.
به مدت 14 روز قبل و بعد از مصرف زولوفت نباید از هیچ گونه دارو مهار کننده مونو آمین اکسیداز استفاده کنید. زیرا که باعث تداخل دارویی میشود.
اگر مبتلا به بیماری های زیر میباشید برای مصرف زولوفت باید با پزشک خود مشورت کنید:
تشنج
مشکلات خونریزی
اختلال دو قطبی
مصرف وارفارین
پایین بودن سطح سدیوم خون
برخی ازداروها میتواند با زولوفت اختلال ایجاد کرده و باعث ایجاد سندروم سروتونین میشود. برای جلوگیری از بروز اختلالات جدی همچون اسهال، استفراغ و تهوع و همچنین اگر از داروهای محرک، مخدر، داروهای گیاهی و یا داروهای ضد افسردگی و ضد پارکینسون استفاده میکنید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
در برخی افراد و بخصوص جوانان در ابتدای مصرف ممکن است منجر به به وجود آمدن افکار خودکشی در فرد شود. به همین دلیل است که پزشک بیمار را طی دوره های نزدیک به هم ویزیت کرده و از سلامت جسمی و روحی فرد مطلع میشود. پس به این خاطر باید خانواده و اطرافیان باید نسبت به تغییرات روحی و جسمی فرد هشیار باشند.
قرص زولوفت چیست؟
مصرف زولوفت در دوران بارداری و شیردهی:
مصرف قرص های ضد افسردگی در دوران بارداری میتواند عوارض خطرناک و یا جبران ناپذیری برای جنین داشته باشد و منجر به مشکلات ریوی در جنین شود. قطع کردن دارو نیز میتواند به بازگشت علائم افسردگی در مادر منجر شوند پس به همین خاطر قبل از قطع کردن و کم و زیاد کردن دوز مصرف دارو حتما در هر مرحله پزشک خود را مطلع کنید.
مصرف زولوفت در افراد زیر 18 سال ممنوع میباشد و فقط طی دستور پزشک تجویز میشود.
در کودکان مبتلا به وسواس فکری به توجه تشخیص پزشک مصرف میشود که مصرف آن در کودکان دارای تاییدیه سازمان بهداشت جهانی نمیباشد.
زولوفت را هرگز بدون تجویز پزشک دوز آن را کم و زیاد نکنید زیرا پزشک با صلاحدید خود این کار را انجام میدهد.
زولفت را میتوان در هر موقع از روز مصرف کرد اما برای اثربخشی بهتر آن را در زمان مشخصی از روز مصرف کنید.
لیکوئید یا مایع زولوفت باید قبل از مصرف رقیق شود. سعی کنید از یک لیوان مدرج استفاده کنید و هر روز از دوز معینی از لیکوئید و آب یا آب میوه استفاده کنید.
مصرف زولوفت میتواند منجر به خطا دادن نتایج آزمایشگاهی شود پس بنابراین قبل از انجام هرگونه آزمایشی مخصوصا آزمایش ادرار مسئول آزمایشگاه را از مصرف آن مطلع کنید.
برای مشاهده اثربخشی آن باید به مدت چهار هفته باید دارو مصرف شود.
هشدار:
در طول مصرف زولوفت از مشروب استفاده نکنید.
قبل از مصرف داروهایی همچون آسپرین، ایبوپروفن، ادویل، ناپروکسن، دیکلوفناک، ملوکسی کام و… با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف زولوفت ممکن است موجب تضعیف قدرت تفکر و تصمیم گیری شود پس قبل از رانندگی و کار با دستگاه های صنعتی از دارو استفاده نکنید و با احتیاط بیشتری کار انجام دهید.
عوارض:
اختلال در خواب
سوئهاضمه، حالت تهوع، اسهال، استفراغ و کاهش اشتها
تعریق
خواب آلودگی
ناتوانی یا کاهش میل جنسی
بهتر است بدانید این دارو باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود و همچنین بدانید این دارو برای بیماری فعلی شما تجویز شده و برای موارد مشابه استفاده نشود.