فواید قرص آهن برای پوست و مو
اگر ریزش موی زیاد همراه با نازک شدن موها را تجربه می کنید، اگرهیچ بیماری زمینه ای ندارید، ممکن است تعجب کنید که چه چیزی باعث ریزش موی شما شده است. اگرچه ممکن است دلایل مختلفی در پس ریزش مو وجود داشته باشد، اما بیشتر اوقات به لایف استایل تغذیه ای شما مربوط می شود. تغذیه نامناسب سبب می شود املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن به طور کامل تامین نشود و در نتیجه فرد با مشکلات گوناگونی از جمله ریزش مو مواجه شود . کمبود آهن یکی از اختلالات فراگیر ناشی از تغذیه نامناسب در افراد مختلف است. عواملی مانند مشکلات گوارشی، بارداری و از دست دادن خون در دوران قاعدگی منجر به کاهش سطح آهن در بدن می شود. زمانی که سطح هموگلوبین در بدن به کمتر از 10 میلی گرم در دسی لیترمی رسد، باعث یک وضعیت کمبود آهن به نام کم خونی می شود. کم خونی ناشی از کمبود آهن هنگامی رخ می دهد که بدن نتواند به طور موثر از آهن استفاده کند یا سطح آهن مورد نظر را نداشته باشد. کمبود آهن یکی از دلایل اصلی ریزش موی بیش از حد در زنان است.
تاثیر قرص آهن برای پوست و مو
کم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین شکل اختلالات خونی است که سالانه میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت به دلیل ناتوانی بدن در تولید سطح مورد نیاز گلبول های قرمز اتفاق می افتد. این گلبول های قرمز دارای پروتئین غنی از آهن به نام هموگلوبین هستند که اکسیژن را در سراسر بدن از جمله ریشه مو حمل می کند. حفظ سطح مناسب از RBC برای حفظ سلامت مو و پوست ضروری است. بنابراین، هنگامی که تعداد گلبول های قرمز کم دارید، به تدریج می تواند منجر به ریزش مو شود. پیروی از یک رژیم غذایی مناسب با غذاهای غنی از آهن و خرید دارو مکمل، می تواند روند ریزش موی ناشی از کمبود آهن را معکوس کند. از منظری دیگر از جمله فواید قرص آهن برای مو حفظ سلامت فولیکول مو می باشد .مطالعه ای که در سال 2013 انجام شد بیان می کند که کمبود آهن نقش حیاتی در القای طاسی الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنیک در مراحل اولیه دارد. یک مطالعه دیگر تأیید کرد که سطوح پایین آهن در زنان بدون هیچ عارضه پزشکی زمینهای باعث ریزش موی تلوژن میشود. بین سطوح پایین آهن و ریزش مو رابطه مستقیم وجود دارد.
خواص مصرف آهن برای پوست
ما معمولا خرید قرص آهن را به منظور تاثیر بر سطح انرژی، تولید گلبول قرمز، سلامت سیستم ایمنی و عملکرد مغزتهیه می کنیم . اما در کنار این عملکردهای مهم، آهن همچنین نقش کلیدی در بهبود سلامت پوست ما دارد.
بدین صورت که از دیگر خواص مصرف آهن برای پوست صورت می توان به این موضوع اشاره کرد که آهن از طریق تولید کلاژن به بهبود استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست کمک می کند. آهن همچنین در اکسیژن رسانی به سلول های پوست، بهبود جریان خون رسانی و جلوگیری از کم خونی که می تواند منجر به رنگ پریدگی و ظاهر شدن علائم کبودی می شود، نقش دارد.
فواید قرص آهن برای مو
هم برای پوست و هم برای مو، آهن از طریق مشارکت در تامین اکسیژن برای ترمیم سلول ها و بافت ها به بهبود سلامت آنها کمک می کند. با داشتن مقادیر کافی آهن، موها سلامت خوبی از خود نشان می دهند، به این معنی که فواید قرص آهن برای مو داشتن مو های براق، صاف و دادن خاصیت ارتجاعی مناسب است. آهن به تقویت گردش خون کمک می کند و اکسیژن را به ریشه موهای شما می رساند که به رشد سریع و بلندتر مو کمک می کند در واقع رشد سریع مو با قرص آهن رخ می دهد.
تاثیر قرص آهن برای درمان ریزش مو
برخی از افراد نگران این هستند که اگر به دلیل کمبود آهن دچار ریزش مو شوند، موهایشان دوباره رشد نکند. خوشبختانه این در اکثر موارد درست نیست. تا زمانی که یک فرد بتواند سطح آهن خود را بالا ببرد و آن را به همین ترتیب حفظ کند، موهایش باید در عرض چند هفته تا چند ماه شروع به رشد مجدد کنند.
اکسیژن ماده ای است که هر سلول در بدن برای ایجاد انرژی و برای تامین انرژی بسیاری از فرآیندهای داخلی بدن به آن نیاز دارد. به همین دلیل است که مهم است مطمئن شوید با مصرف روزانه قرص آهن برای پوست و مو، آهن کافی دریافت می کنید. وقتی آهن در بدن کمتر از حد ایده آل باشد، ممکن است ظاهر شما را تحت تاثیر قرار دهد. پوست ممکن است به وضوح رنگ پریده و کدرشود، مو شکننده و خشک باشد و بدن ممکن است ضعیف به نظر برسد. وقتی آهن کافی دارید، می توانید مطمئن باشید که این علائم را مشاهده نخواهید کرد.
بهترین نوع قرص آهن برای ریزش مو
برای انتخاب بهترین نوع قرص آهن برای ریزش مو پس از مشورت با فرد متختصص عوامل متعددی مانند سطح آهن در بدن، سن، وضعیت سلامتی و … تاثیر گذارند. انواع فرم های مکمل آهن در زیر به آنها اشاره شده که هریک متناسب با وضعیت شما می تواند برای شما مناسب باشد.
- سولفات آهن: سولفات آهن یکی از رایج ترین و در دسترس ترین فرم های مکمل آهن است. در بعضی افراد عوارض گوارشی مانند یبوست یا ناراحتی معده ممکن است ایجاد کند.
- فروس گلوکونات: فروس گلوکونات خوبی توسط بدن جذب می شود. برای افرادی که مشکلات گوارشی با سایر اشکال آهن را دارند ، انتخاب مناسبی است.
- فروس فومارات: فروس فومارات محتوای آهن عنصری بالایی دارد و برای افرادی که کمبود آهن قابل توجهی دارند، انتخابی مناسب است.
- آهن کلات: این نوع آهن باعث افزایش جذب آهن و کاهش احتمال عوارض گوارشی می شود.
- آهن آهسته رهش: مکمل های آهن آهسته رهش یا طولانی رهش باعث آزادسازی تدریجی آهن در مدت زمان طولانی می شوند.
بهترین قرص آهن برای ریزش مو
استفاده از بهترین قرص اهن برای ریزش مو در یک بازه زمانی 3 تا 6 ماه میتواند یک راهکار موثر برای بهبود مشکلات پوستی و مویی ناشی از کمبود آهن باشد. دراین بخش به بررسی تعدادی از بهترین مکمل آهن برای ریزش مو خواهیم پرداخت:
کپسول ففول برای ریزش مو
کپسول ففول که از دسته مکمل های موثر در درمان کم خونی محسوب می شود بهترین مکمل اهن برای ریزش مو است که به جایگزینی ذخایر آهن در بدن کمک میکند. ففول مکمل غذایی حاوی آهن به فرم فروس سولفات و فولیک اسید است.کپسول ففول در حال حاضر تحت لیسانس اینترافارم آمریکا توسط شرکت افق تولید دارو پارس در ایران تولید میشود.
سیدرال فورت برای ریزش مو
سیدرال فورت برای تامین آهن و ویتامین C مورد نیاز بدن موثر است به همین ترتیب مکمل مناسب برای تاثیر بر سلامت پوست و مو به شمار می آید.
کپسول فروگلوبین برای ریزش مو
از جمله مکمل های حاوی آهن است. کپسول فروگلوبین، علاوه بر آهن حاوی دیگر ریز مغذی های موثر در فرایند خون سازی نیز می باشد. همه ریز مغذی های موجود در قرص فروگلوبین به نوعی در ساخت گلبول قرمز و هموگلوبین و بهبود عملکرد آهن موثر هستند به همین ترتیب نقش به سزایی در جلوگیری از ریزش مو ایفا می کنند.
سخن پایانی
با اطلاع از فواید مکمل های آهن راحت تر قادر به انتخاب بهترین قرص آهن برای ریزش مو و پوست صورت برای استفاده خواهید بود این قرص ها علاوه بر آهن حاوی ترکیباتی هستند که جذب آهن را افزایش می دهند و مانع از کمبود این ماده در بدن می شوند. با استفاده مناسب از این مکمل ها ، فقر آهن از بین می رود و دچار عوارض ناشی از کمبود آهن نخواهید شد.
سوالات متداول
آیا کمبود آهن تاثیری درایجاد آکنه صورت دارد؟
ارتباط بین کم خونی، آهن کم و آکنه ثابت نشده است. چند مطالعه ارتباط کوچکی را نشان داده است. با این حال، دانشمندان معتقدند کم خونی احتمالاً علت عمده ایجاد آکنه نیست.